Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Data og datanettverk

Postet av : Camilla Näslund

 

Skala

Det finnes to grunnleggende størrelser på nettverk: lokalnettverk (LAN) og WAN (wide area networks). Det er ingen hard og fast regel om hvilken størrelse et LAN skal være. Vanligvis er et LAN et privat nettverk eid og drevet av en organisasjon. Det trenger ikke å ha eksterne forbindelser til andre nettverk. En WAN dekker et mye større område. Den kobler LANer sammen og til og med kobler andre WANer. Internett er et veldig stort WAN. LANer kjører med raskere hastigheter enn WAN.

Elementer

Et nettverk krever at en rekke spesialiserte enheter skal fungere. Disse er rutere, brytere, reléer, nav og broer. Disse enhetene ruter datapakker rundt nettverket.

Format

Data overføres over nettverket i segmenter. Disse segmentene kalles pakker. En pakke inneholder en kropps- eller 'nyttelast', som er klumpen av data - og overskrifter. Overskriftene beskriver formatet til dataene i pakkene, slik at de kan settes sammen i en strøm, og destinasjonen og opprinnelsen til pakken. Nettverk transporterer data i pakker over en kabel eller over en radiolink. Medlemmene som er koblet til et nettverk kalles noder. En knute kan være en datamaskin, en ruter, en skriver eller en annen datamaskin perifer.


Copyright © 2010-2019