Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Hva betyr det når et domenenavn blir aktiv?

Postet av : Camilla Näslund

 

Registrering

Når et domenenavn er registrert, er det vanligvis reservert for den personen eller organisasjonen som registrerer den, men det er ikke aktiv ennå. Registreringen peker til registrarens navneservere, og alle som prøver å få tilgang til domenenavnet, for eksempel via en nettleser, blir sendt til registratorens servere. Dette er noen ganger referert til som 'parkering' domenenavnet.

Aktivering

Aktiver et domenenavn ved å endre de autoritative navneserverne for domenet. Dette gjøres via registrarens nettsted. De autoritative navneserverne, vanligvis identifisert av 2 IP-adresser, bør konfigureres for å svare på forespørsler om domenenavnet ved å levere serverens IP-adresse, for eksempel web og e-post, tilknyttet med domenet. Noen ganger leveres disse serverne også av registratoren, dersom de kjøpes av domenenavnet.

Root Servers

Internettet fungerer delvis, ved å ha en liten gruppe 'root' DNS-servere. Disse serverne er den ultimate autoriteten for DNS-navn på Internett. Når navneserverne for et bestemt domenenavn endres hos registrar, blir informasjonen formidlet til alle rotserverne. Når denne informasjonen har blitt fullstendig forplantet til alle rotservere , som kan ta opptil 48 timer, anses domenenavnet å være helt 'aktivt'. Domenenavn er hierarkiske, menneskelige lesbare navn som brukes til å identifisere grupper av Internett-tjenester, for eksempel nettsteder. De må oversettes til Internet Protocol, eller IP, adresser for å kunne maskinleses og sendes til ønsket destinasjon.


Copyright © 2010-2019