Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Slik setter du opp et Peer-to-Peer-nettverk

Postet av : Camilla Näslund

 

1.

Koble den ene enden av et Ethernet-overgangskabel til Ethernet-inngangen på en av de to datamaskinene. Denne inngangen er koblet direkte til datamaskinens nettverkskort og er tilgjengelig via bakpanelet på maskinen.

2.

Koble den andre enden av Ethernet-crossover-kabelen til Ethernet-inngang på den andre av de to datamaskinene. I likhet med den første maskinen er denne inngangen koblet direkte til nettverkskortet på den andre datamaskinen og vil også være tilgjengelig via bakpanelet.

3.

Slå på begge datamaskinene. Takket være Ethernet-overgangskabel og innfødte Windows-verktøy, vil begge maskinene nå bli koblet sammen i et peer-to-peer-nettverk.

Tips og advarsler

  • Hvis de to datamaskinene bare har ett internt kablet nettverkskort hver, kan du ikke samtidig koble datamaskinen til et lokalt nettverk eller til et Internett-modem for å få tilgang til Internett når peer-to-peer-nettverk er aktivt. Du vil bare kunne få tilgang til Internett hvis en av datamaskinene dine er i stand til å koble til trådløse Internett-tilgangspunkter (og du kommer til å være innenfor kringkastingsområdet for en), eller hvis en av datamaskinene har en andre kablet nettverksadapter som du kan koble den til en router eller et modem.
  • Et peer-to-peer-datanettverk opprettes enkelt ved å koble til en spesiell type Ethernet-kabel kalt en 'crossover' -kabel mellom to datamaskiner. I stedet for å være koblet til Internett som i et lokalnettverk, er disse datamaskinene koblet spesielt til hverandre. Du kan da dele data og overføre filer mellom de to maskinene via crossover-kabelen, som er i stand til å overføre data med høye hastigheter.

    
    Copyright © 2010-2019