Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan å teste en cpu som ikke vil starte opp

Postet av : Valon Istrefi

Ingenting er mer frustrerende enn å slå på datamaskinen din og får ingenting mer enn et par summende lyder eller piper. Eller kanskje du får ingenting i det hele tatt, bare en blinkende effekt lys og en ellers helt død maskin. Før du leverer maskinen til en kostbar profesjonell, er det noen tester du kan prøve for å identifisere problemet. Noen grunnleggende datakunnskap er nødvendig, men du trenger ikke å være ekspert for å gjennomføre disse testene

Du trenger:.
Skrutrekker
. Spare arbeider CPU.
Spare arbeider hovedkort.

Eliminer Åpenbare


en.
Koble maskinen fra et overspenningsvern og koble den direkte inn i støpselet i veggen for å være sikker at det ikke bare er en defekt overspenningsvern. Hvis datamaskinen er summende eller piping, telle lyder. En lang buzz kan bety at en av RAM (Random Access Memory) pinner er løs eller feil. En serie på tre livlig indikerer et problem med et skjermkort. Andre lyder kan indikere en rekke problemer. (Se referansene. )
Løsne skruene på datamaskinens dekselet, ta av dekselet og makt den på. Se viften (e) i maskinen for å sikre at de alle begynner og fortsette å kjøre. Hvis ikke, ta ut og rengjøre viften (e), og kobler den til igjen. Dette kan løse problemet.
Hvis noen nye maskinvaren er installert på maskinen nylig, fjerne det og prøve å starte datamaskinen på nytt.
To.
Fjern maskinvare ett element om gangen for å etablere hvis man kan være problemet. Bare fjern dem en etter en, og re-seters dem først for å fjerne alle løse forbindelser. Etter re-sitteplasser hver del, prøv å starte datamaskinen på nytt.
tre.
Begynn å fjerne biter av hardware en etter en. Fjern CPU første og erstatte den med en ekstra arbeider CPU. Prøv å restarte maskinen for å se om det løser problemet. Hvis maskinen fremdeles ikke virker, så ta ut hovedkortet og erstatte den med en fungerende en. Prøv å starte maskinen på nytt for å se om det er løsningen. Gjenta det samme trinnene med den strømforsyningen, som på dette tidspunkt er mest sannsynlig hva problemet er. Du kan finne retninger for å fjerne og erstatte disse delene på mange forskjellige nettsteder. (Se referansene. )

Tips og advarsler


  • alltid at strømmen til PCen din er helt frakoblet før du rører noe inne i datamaskinen. Plasser noen fjernet hardware elementer på en ikke-ledende overflate for eksempel en pappeske eller et stykke tre. Det er tryggest å bruke en anti-statisk armbånd for å sikre at du ikke vil bli sjokkert. Datamaskiner kan holde elektrisk statisk, selv etter at strømmen har vært frakoblet.
    
    Copyright © 2011