Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan å optimalisere laptop batterilevetid når det ikke er plugget i

Postet av : Valon Istrefi

En bærbar datamaskin er en enhet som har lov databrukere til å utføre en rekke oppgaver på farten, uten å bekymre deg klumpete datamaskinen tårn eller ledninger. De varierer fra å være kraftigere og litt større til svært slank og foretrekke for portabilitet. Dette påvirker også batterilevetiden på bærbare. Det er mange måter å optimalisere batteriets levetid mens det er ikke satt i.

Generelt


1 <. . br>
Nedre skjermens lysstyrke så mye du kan. Hvis du er i et område som krever mer skjermen lys, vurdere å flytte til en posisjon som gir mindre gjenskinn, og lar deg dim skjermen.
To.
Bruk bare ett program om gangen, eller så få som mulig. Multitasking bruker mer av maskinens ressurser og dermed avløp sin makt raskere. Vurder å prioritere dine aktiviteter. Bruke en tekstbehandler eller sjekker e-post, for eksempel, vil bruke mye mindre strøm enn å spille et spill eller ser en film.
Tre.
Avstå fra å bruke eksterne enheter, for eksempel USB-enheter , eller ved hjelp av CD-stasjonen. Bruk den bærbare datamaskinen sin innebygde mus hvis du kan, og bare koble på andre enheter når du trenger det. Lading av et apparat som en mp3-spiller bruker også masse strøm. Hvis du ikke trenger WiFi, deaktivere det også ved å høyreklikke på den trådløse tilkoblingen ikonet på oppgavelinjen, og klikke "Disable".
Fire.
Rengjør og vedlikeholde batteriet kontakter. Ta ut batteriet hver så ofte og bruk en Q-tip til å rengjøre metal hvor batteriet kobles til den bærbare, eller bruk en fuktig klut med isopropanol. Dette optimaliserer kraftoverføring og gjør det mer effektivt, hindre strømbrudd.

Windows Spesifikk


en.
Bruk datamaskinens dvalemodus funksjon fremfor ventemodus hvis du må legge ned og ønsker å fortsette der du slapp senere. Standby lar deg starte opp raskere, men bruker mer strøm når den er i bruk, betyr at du potensielt kan miste god batteritid når du ikke engang bruker din bærbare.
To.
Optimaliser datamaskinens strøminnstillinger. Klikk "Start", deretter åpne "Control Panel. "Åpne" Power Options "(under" Ytelse og vedlikehold hvis du ikke bruker Classic Mode) for å endre hvordan datamaskinen bruker strøm når den er på batteri. For å gjøre mest mulig ut av batteriet varer, velger du "Max Battery. "
Tre.
Hold laptop defragmentert ved hjelp av Disk Defragmenter minst en gang i måneden. Dette gjør det enklere for datamaskinen å få tilgang til sine filer og gir mindre belastning på harddisken, noe som gjør strøm bruker mer effektiv. Å bruke dette, klikk "Start," gå til "Alle programmer" og deretter "Tilbehør," åpne "System Tools"-menyen, klikk deretter på "Disk Defragmenter.

Mac Spesifikk


en.
Deaktiver WiFi hvis du ikke trenger det ved å klikke på trådløse ikonet på menylinjen øverst på skjermen (plassert ved klokken) og klikk på "Turn Off AirPort. " Mens du er i gang, slå av Bluetooth ved å klikke på Bluetooth-ikonet i det samme området og klikke "slå av Bluetooth. " Hvis du ikke har ikonet på menylinjen, åpner du Systemvalg, klikk på "Bluetooth", som ligger under "Internett Wireless," og deretter fjerne merket ved siden av "On. "
To.
Åpne Systemvalg, klikk deretter på "Energy Saver," under Hardware kategorien. Klikk på "Battery"-kategorien, og deretter redigere innstillingene til dine preferanser. Sette skjermen i dvale før, heller enn senere, kan spare mye strøm. Sette maskinen i dvale ligner på Windows 'Standby innstillingen, sparer strøm, og kan starte opp raskt. Du kan også velge å vise batteriets status i menylinjen slik at du kan holde et øye med den.
Tre.
Klikk på "Displays"-knappen i Systemvalg under Hardware kategorien, og velg "Vis" fanen. Du kan endre skjermens lysstyrke her, slik at du kan dimme den for å spare batteristrøm. Alternativt kan du bruke knappene på tastaturet, som kan variere fra modell til modell. (For eksempel kan F1 og F2-knappene brukes til å dempe og lyse opp skjermen på noen Mac-modeller. )


Copyright © 2011