Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hva er meningen med fragmentering?

Postet av : Jonathan Nyberg

Som datamaskiner blir mer og mer en del av vår hverdag, vi har begynt å stole på dem for programmer, informasjon og spesielt datalagring. Fordi vi overlater så mye til våre datamaskiner, er det viktig å vite om grunnleggende datamaskinen vedlikehold som vil hjelpe maskinen kjøre mer effektivt som det aldre. Et aspekt av datamaskinen vedlikehold er forståelse data fragmentering på datamaskinens harddisk

Om

Når noe er "fragmentert,. "det betyr at det er ikke hele. I hovedsak er data fragmentering akkurat det --- filer som består av blokker av data som er spredt over lagringsplass på harddisken. Avhengig av størrelsen på filen eller typer av dataprogrammer du kjører, kan en datamaskin behov for å lese blokker av data som er spredt over hele harddisken.

Årsak

Fragmentering er noe som skjer naturlig for hver datamaskin som nye data blir skrevet og gamle data blir slettet. Harddisker blir større over tid, i stand til å holde mer data og større programmer som de vokser. Internett har blitt raskere, slik at brukerne å laste ned flere filer og installere flere programmer raskere enn før. Alt dette gir til slutt data fragmentering av harddisken

Typer

Det finnes to typer fragmentering:. Interne og eksterne. Intern fragmentering er når det er bortkastet blankt mellomrom mellom filer på en harddisk. Dette kan skje som et resultat av data slettinger eller bare plass igjen over mellom byte med informasjon i data blokker. Ekstern fragmentering er når en fil er delt opp i biter av data som er spredt over hele harddisken i stedet lagret i uniform data blokker ved siden av hverandre.

Effekter

Over tid, kan bygges opp fragmentering tregere system prosesser på en datamaskin. En datamaskin må jobbe hardere for å hente informasjon fra data blokker spredt over hele harddisken, noe som resulterer i tregere responstid. Fordi data blir lagret ineffektivt over harddisken, det kan også føre til redusert lagringsplass til stasjonen er defragmentert.

Løsning

Operativsystemet Windows har en innebygd defragmentere verktøy som kan bidra til å omorganisere spredte data filer og organisere ledig plass på harddisken. Det å defragmentere Verktøyet kan også skanne harddisken din og gi deg beskjed om fragmenteringen har bygget opp nok til å rettferdiggjøre en defragmentering. Du finner "Disk Defragmenter" verktøyet som en del av din "System Tools" tilbehøret programmer på Start-menyen. Det å defragmentere prosessen kan ta litt tid å fullføre, spesielt hvis du ikke har defragmentert på lenge.


Copyright © 2011