Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan å fikse problemer med en gratis anti-virus scan

Postet av : P-O Lennartsson

Datavirus og skadelig programvare har blitt blant de største problemene databrukere står overfor. Hver dag, er hundrevis av nye trusler utgitt. Heldigvis, beskytte datamaskiner mot virus, og fikse problemene forårsaket av dem, betyr ikke alltid å måtte kjøpe dyr programvare. Det er noen velskrevne antivirus programmer tilgjengelig som koster ingenting. Reparere problemer med denne gratis programvare kan ta noen timer av gangen, men det er en prosess som er enkel å følge

 


 


en.
Last ned en gratis antivirus skanner. Disse kan finnes på anerkjente freeware steder, eller på antivirus utviklere nettsider. Enkelte populære gratis antivirus programmer er AntiVir av Avira, AVG og Avast.
To.
Installer antivirus-programvare. Når du laster ned gratis, vil du ha en kjørbar fil i nedlastingen mappen. Klikk to ganger med venstre museknapp på den kjørbare å starte installasjonen, og følg instruksjonene til prosedyren er ferdig.
tre.
Oppdater virusdefinisjonsfiler. Definisjonsfilene er hva antivirus programvaren bruker til å vite om alle mulige virus. Uten en oppdatert definisjon fil, kan datamaskinen være infisert med et virus som antivirusprogrammet ikke vet om skyldes en foreldet definisjon fil.
Fire.
Koble datamaskinen fra Internett og det lokale nettverket. Den enkleste måten å gjøre dette på en kablet nettverk er å bare fjerne Ethernet-kabelen fra nettverkskortet på baksiden av datamaskinen. Hvis du er på et trådløst nettverk, kan du deaktivere den trådløse tilkoblingen ved å klikke på nettverksikonet i systemstatusfeltet og velge alternativet for å deaktivere forbindelsen.
Fem.
Kjør en grundig virus scan. Velg det alternativet som vil gjøre den mest grundige virus scan tilgjengelig. Noen vil gi deg en mulighet til å gjøre en rask skanning eller en grundig en, så pass på å velge sistnevnte. Videre vil du ønsker å skanne alle lokale stasjoner på datamaskinen med unntak av CD-ROM og floppy-stasjoner. Videre trenger du ikke ønsker å skanne alle eksterne tilkoblinger til andre datamaskiner eller servere.
6.
Clean virus funnet av skanningen. Når søket er fullført, vil den rapportere eventuelle virus funnet av programvaren. Velg å fjerne alle infeksjoner med de aktuelle alternativene i programvaren som benyttes.
7.
Kjør mer skanner til du mottar en rapport uten infeksjoner. Virus installerer seg selv noen ganger i flere steder i datamaskinen. Videre kan det ta noen sweeps før alt er fjernet. Hvis du unnlater å kjøre skanninger til du får en ren rapport, kan du risikere reinfeksjon eller viruset sprer seg på et senere tidspunkt.
 

Tips og advarsler


 

  • De fleste gratis antivirus-programmer har muligheten til å planlegge oppdateringer. Dette vil bidra til å holde definisjonsfilen oppdatert uten at du trenger å huske. Filen må oppdateres jevnlig, minst ukentlig.


Copyright © 2011