Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan å skifte en Packard Bell 486 batteri

Postet av : Jonathan Nyberg

Datamaskiner stole på en CMOS-batteriet for å opprettholde en liten elektrisk ladning for å holde BIOS-informasjon og dato og klokkeslett strøm når strømmen er slått av eller at datamaskinen er koblet fra strøm. Moderne datamaskiner har liten mynt-cellers batterier som utfører denne funksjonen, og som er plassert på hovedkortet i kontakter som gjør det enkelt batteribytte. Eldre systemer, som for eksempel Packard Bell 486 datamaskiner, som ofte brukes det som ble kjent som fat batterier, som var batterier som ble loddet på plass med to eller tre fører koblet direkte til hovedkortet. Disse batteriene krever nøye lodding teknikker for å erstatte

Du trenger:. .
Replacement fat batteri
Elektronisk loddebolten.
Lodding veke eller loddetinnet sugepumpe.
Loddetinn.
Antistatisk armbånd.
Skrutrekker sett.
Små sett med clip-on lodding kjøleribber.

Fjerne gamle batteriet


en.
Fest en lodde kjøleribbe til hver etappe av batteriet omtrent halvveis mellom batteriet og hovedkortet. Forvarm loddebolt og trim slutten av lodde veken for å gi en frisk, ren kobber overflate for den smeltede solder til å følge, eller prime loddetinn sugepumpe hvis det er hva som blir brukt til å fjerne loddetråd.
to.
Påfør loddebolten direkte til spissen av ledningen fra batteriet på baksiden av hovedkortet hvor ledningen stikker ut gjennom styret. Påfør lodding veken til lodde holde ledelsen på plass, slik at det å suge opp loddetinnet så det smelter, eller bruke lodding sugepumpe for ca 5 til 10 sekunder for å unngå overoppheting av hovedkortet. Gjenta denne operasjonen to ganger for å få så mye loddetinn som mulig ut av hullet fra baksiden av styret.
tre.
Snu styret over og bruke samme teknikk for å fjerne loddetinn fra fremsiden av hovedkortet, varme ledelsen nær hovedkortet og bor så langt unna batteriet som mulig , tar bare tre til fem sekunder hver gang. Gjenta denne operasjonen på begge sider av kortet inntil loddetinnet er fjernet og ledelsen trekker ut av styret lett. Deretter gjenta for den andre fører til batteriet er gratis. Fjern overflødig loddetinn som fortsatt er i hullet etter at batteriet er fjernet.

Installering av nytt batteri


en.
Fest lodding varmen synker til batteriet går halvveis rundt deg hver leder. Sett batteriet inn i hovedkortet i henhold til orientering for positive og negative som er merket på brettet og batteriet.
To.
Varm krysset av bly og hullet med loddebolt mens søknad spissen av loddetinn til ledelsen og hullet inntil loddetinnet smelter og fyller hullet. Fjern deretter varmen og ta av overflødig loddetinn fra hullet. Gjenta denne prosedyren for de andre fører, være forsiktig med å bruke for mye eller for lite loddetinn på noen av hullene, men akkurat nok til å fylle hullet og hold ledelsen på plass.
Tre.

Inspiser loddetinnet tilkoblingene og fjern loddetinn og prøve noen sammenheng som ikke ser ut som den skal holde ledelsen eller ser ut som det ikke gir en god forbindelse mellom ledelsen og hullet. Fjern kjølefinner fra batteriet og kontroller for eventuelle lodde som kan ha kjørt over kretskortet eller varme-relaterte skader som kan ha skjedd.

Tips og advarsler


  • Det er ofte lettere å erstatte hovedkort enn å bruke foreldede fat batteriet heller enn å skifte ut batteriet, slik at hovedkortet må fjernes fra system uansett. Packard Bell 486 systemer som krever en tønne-stil batteriet kan kjøres uten batteri installert, men CMOS dato og klokkeslett, samt harddisk konfigurasjonen informasjon, må oppgis hver gang systemet starter opp fra en er slått av.
  • Fjern korrodert batteriene ved å klippe ledningene istedenfor å bruke varme, noe som kan ytterligere skade batteriet eller føre til brann. Følg deretter denne fremgangsmåten for å fjerne fører og forberede hull for det nye batteriet. Hovedkort er følsomme for statisk elektrisitet og en anti-statisk armbånd bør brukes mens du arbeider med dem for å unngå å skade komponentene. Overskuddsvarmen vil skade hovedkortet, batteriet og omkringliggende komponenter.
    
    Copyright © 2011