Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan du rengjør skrivere skrivehoder

Postet av : Annika Hultén

Hvis en skriver ikke har vært brukt på lang tid, kan de mange små hull som utgjør en moderne blekkskriver hode blitt tilstoppet med tørket blekk. Tett skriveren hoder påvirker i stor grad kvaliteten på utskrift jobben og kan til slutt føre til skader på skriveren. Det er veldig viktig å rense ut skriveren hoder når de er tette
en.
Printer selvrensende
fleste blekkskrivere har en slags automatisk utility program som du kan instruere skriveren å gå gjennom en selvrensende syklus. En rekke av disse cleanings, etter hverandre, vil vanligvis ta seg av en tett skrivehode. Men fordi rengjøringssyklusen må gjentas flere ganger, en betydelig mengde blekk kan inntas i løpet av denne prosessen -. Så mye som 10-25% av patronen er blekk
Hvis selvrensende syklus ikke løser problemet, prøv å slå skriveren av natten slik at blekket til å mykne. Slå skriveren på neste dag og prøve å skrive en test mønster for å se om problemet har enten forsvunnet eller blitt mindre synlige. Dette ink-lagring prosedyren kan arbeide effektivt fordi noen ganger tørket blekk på skrivehodet trenger tid for å myke opp før skriveren hodet kan rengjøres fullstendig. Prøv med selvrensende verktøyet igjen en eller flere ganger.
To.
Fremgangsmåte for manuelt Rengjøre skriveren Head
Hvis natten rengjøring fremdeles ikke fungerer , kan det være et lag med tykk blekk som blokkerer hullene på skriveren hode. Det neste alternativet er å manuelt rengjøre skriveren hodet. Følg denne fremgangsmåten:
* Bestem fra brukerveiledningen hvor skrivehodet er plassert.
* Ta ut kassetten fra skriveren, og så dyppe en bomullsdott i varmt vann eller isopropylalkohol og gni den mot skrivehodet. Dette bør løsne noen klaka blekk. MERK: Vær forsiktig, spesielt hvis du bruker isopropylalkohol til å rengjøre skrivehode:. Noen skrivere bruke gummi pakninger, og hvis du får isopropylalkohol på pakningene det kunne tørke dem ut
* For modeller hvor skriverhodet er i skriveren, drop 7-10 dråper isopropylalkohol (91% denaturert isopropylalkohol-ikke "gni 'alkohol) ned blekket stikkontakten området der blekket faktisk renner fra kassetten inn i hodet. Kjør et par selvrensende verktøy. Hvis mulig, gjør at skriveren kan sitte et par timer eller over natten, og gjenta selvrensende verktøyet.
* Hvis skriverhodet er i kassetten, suge kassetten skriverhodet i varmt vann. La den suge over natten. Tørk skrivehodet området med et papirhåndkle. Gjenta selvrensende verktøyet.
* Hvis det varme vannet trekker ikke rense skrivehodet, plasser patronen skriveren hodet i isopropylalkohol og la den suge over natten. Bruk en fuktig papir håndkle til å tørke av skrivehodet området og tørk grundig. Prøv selvrensende nytte igjen.
* Dersom alkohol suge ikke rense skriverhodet i kassetten må du kanskje kjøpe en ny patron. Dette vil gi nye print hoder som ikke vil bli tettet. Kontakt en servicetekniker for reparasjon av print hoder i skriveren hvis alkohol ikke rense skriverhodet.
Tre.
Forebyggende vedlikehold
Det er en god idé å regelmessig utføre forebyggende vedlikehold på blekkskriver for å hindre den fra å utvikle tette skriveren hoder. Noen tiltak du kan gjøre er:
* Siden skrivehodene blir tett når den ikke brukes over lengre tid, regelmessig skrive ut en side eller to til å holde ut hodene klare. Noen eksperter sier at det er bedre å skrive ut en fargerik side i uken enn å kjøre en skriver rengjøringssyklus, fordi dette bruker mye mindre blekk.
* Slå av skriveren når den ikke er i bruk kan lagre skriveren hode fra å få tettet med tørket blekk. Leaving på skriveren holder blekket i patronen varme og kan gjøre det blø på skriveren hodet.
* Hvis du trenger å lagre skriveren det ville være best å ta skriveren kassetten ut. Vær nøye med å aldri ta på hodet med fet eller skitten på hendene-dette kan la huden olje på skriveren hodet og legge til muligheten for å henge seg tett
* Ideelt sett bør skriveren rengjøringssykluser startes en gang i uka til. hindre at skriveren hodet fra å bli tettet
Det finnes andre mer blekk-effektive måter å være i stand til å rengjøre skriveren hoder som vil hindre deres tiltetting like effektivt som å kjøre skriverens rengjøringssyklusen:.

* Pensle skriveren hoder med Q-tips dyppet i vann. Kilder varierer om alkohol vil være mer effektivt enn vann, men det etter noen skriver eksperter alkohol kan være skadelig for skriveren hoder og bør derfor unngås.
* Kjøp en rensesett og bruke den regelmessig på skriveren. En typisk rensesett har vanligvis en tube med ammoniakk som du kan spray på skriveren hodet for å fjerne tørket blekk.
* Tildekking skriveren når den ikke er i bruk for å holde den fri for smuss og rusk også bidrar til å hindre at skriveren hoder fra blir tett.


Copyright © 2011