Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan du oppgraderer linux til windows xp

Postet av : Stefan Svensson

Siden Linux operativsystemer bruker forskjellige filsystemer enn Windows, må harddisken være formatert med enten FAT32 eller NTFS før du installerer Windows XP. Heldigvis har Windows XP-installasjonen disk en innebygd partisjon manager som gjør reformatere en Linux-stasjon enkelt

Du trenger:. .
Windows XP CD
Windows XP produkt nøkkel.
Maskinvaredrivere.
Computer bruksanvisningen.


en.
Sikkerhetskopier viktige innstillinger, passord og filer (reformatering vil slette alt på harddisken). Også, laste ned og lagre den nyeste Windows XP-drivere for maskinvare og periferiutstyr på en CD /DVD eller en penn (flash) stasjon.
To.
Plasser Windows XP installasjons-CDen inn i en CD /DVD-stasjonen, og deretter slå av datamaskinen. Reboot maskinen, og deretter gå inn i BIOS (vanligvis ved å trykke "F1", "F2", "F10" eller "Delete"-tasten) og kontroller at systemet er satt til å starte opp fra CD /DVD-stasjonen først (se i datamaskinens bruksanvisningen om nødvendig).
tre.
Lagre BIOS-innstillingene, så la Windows XP installasjonsveiviseren å laste (dette vanligvis tar flere minutter). Klikk "Enter" når du blir bedt, klikk på "F8" for å godta lisensavtalen. Følg instruksjonene for å angi partisjon manager.
Fire.
Velg partisjonen som inneholder operativsystemet Linux, og trykk "D" og "L" for å slette det. Linux filsystemer som EXT3 og ReiserFS vil vises som "Ukjent" i Windows partisjon redaktør. Gjenta denne prosedyren for å slette alle andre Linux-eller (uønsket) Windows-partisjoner.
Fem.
Klikk på "upartisjonert område," trykk "Enter" for å opprette en ny partisjon for Windows XP. Velg filsystem type og partisjon størrelse når du blir bedt om. For best resultat, velger du vanlig NTFS (ikke "Quick") og standard størrelse (maks). Fortsett til du har partisjonert hele stasjonen.
6.
Klikk "OK", og følg instruksjonene for å installere Windows på reformaterte harddisken. Skriv inn et brukernavn og passord for å sette opp en sikker administrative konto, og skriv inn Windows XP-produktnøkkelen når du blir bedt om. Når installeringen er fullført, starter datamaskinen og logg deg på den nye Windows XP-operativsystemet.

Tips og advarsler


  • Hvis du ikke har en ekte Microsoft-produkt nøkkel, vil du ikke kunne installere Windows XP. Sørg for at Windows XP-installasjonen disken og sentrale er ekte før sletting Linux. Hvis du oppgraderer operativsystemet på en bærbar PC eller bærbar datamaskin, sørg for at den er koblet til en stikkontakt for å unngå strømbrudd i løpet av prosessen.
    Previous:nothing
    Next:hvordan du installerer en glidende vindu
    
    Copyright © 2011