Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan du feilsøker en bærbar PC hovedkort og cpu

Postet av : Ulf Friberg

Etter at du har brukt den bærbare datamaskinen i flere måneder eller år kan du oppleve at den vises tom når du slår det på eller at det rett og slett ikke vil slå seg på i det hele tatt, noe som kan indikere en død hovedkort eller prosessor. Mens feilsøking delene i en bærbar PC er en vanskeligere prosess enn for en stasjonær, kan det likevel gjøres med et standard sett med verktøy i ditt kjøkken eller hjemmekontor

Du trenger:.
Desktop monitor
. Ekstra strømkabel.
Skrutrekker.
Hermetisk luft.


en.
Sjekk din fysiske koblinger første å sikre at problemet ikke er med en elektrisk stikkontakt eller strømkabel. Koble laptop til en egen stikkontakt og prøv en ekstra strømkabel til å kontrollere om din bærbare kan slås på i det hele tatt. Ta ut batteriet fra den bærbare datamaskinen ved å trykke ned på batterilåsen og trekke den ut. Vent noen minutter og sette den inn igjen forsøker å slå den bærbare datamaskinen på igjen og se om den vil da slå seg på.
To.
Shine en lommelykt på LCD-skjermen og se etter svak bilder hvis strømmen kommer på, men det er ingen klart bilde på skjermen. Hvis svak bilder vises, må tilbake lyspæren byttes ut. Ta ut batteriet og trekk deretter gummipropp utenfor skjermen. Fjern skruene under gummi propper og trekk av plastbiten under skjermen. Fjern hengslene som holder skjermen på plass og trekk det av. Fjern eventuelle gjenværende skruene å fullt ut fjerne laptop skjermen. Trekk ut metall eller plastikk tube holde ryggen lyspæren og bytt den med en ny.
Tre.
Koble til en vanlig desktop skjerm i den aktuelle porten på din bærbare PC, for eksempel en serielle, DVI, S-Video eller USB-port. Power den bærbare på og se for å se om et bilde vises på egen skjerm. Ta den bærbare datamaskinen til en reparatør til å ha sin inverter bytte ut om du kan se et bilde i separate skjermen. Koble den eksterne skjermen hvis ingen bilde vises i det hele tatt.
Fire.
Ta ut laptop batteri. Fjern den store plastbiten i mellom tastaturet og den øverste halvdelen av skjermen ved å trykke på en flat gjenstand for eksempel en skrutrekker hodet i mellom hengslene og deretter lirke den opp og ned. Koble kabelen festet til hovedkortet. Ta ut alle skruene som holder tastaturet og skjermen hengsler på plass og dra dem ut. Sjekk for eventuelle åpenbare skader på interne komponenter som fra en sølt væske. Bruk trykkluft på boks til å sprøyte ut støv eller rusk som dekker alle deler.
Fem.
Fjern alle skruene og trekk ut av deler som harddisk og grafikkort. Trekk ut hovedkortet. Sett hovedkortet ned og koble den eksterne skjermen rett inn i den aktuelle porten. Plugg strømledningen til strømforsyningen, og trykk deretter på power-knappen på hovedkortet. Vent å se om prosessoren viften slås på i det hele tatt. Bytt ut hovedkortet alle sammen hvis viften slår seg ikke på.
6.
Sett prosessoren hvis viften slås på, men den bærbare vil likevel ikke vise noe på den eksterne skjermen.

Tips og advarsler


  • Ikke alle bærbare har en port som kan akseptere en ekstern desktop. Hvis det er tilfelle må du kjøpe en omformer-kabel for å konvertere skrivebordet er akkord til en form som den bærbare port kan akseptere, for eksempel en seriell til USB converter.
  • Vær veldig forsiktig så du ikke berører prosessoren eller noen av metalldeler på hovedkortet mens den er koblet til strømkabelen, som du kan elektrosjokk deg selv eller skade hovedkortet gjennom elektrostatisk sjokk.
    
    Copyright © 2011