Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan å formatere en Compaq Presario V6000 bærbare

Postet av : Magnus Ekblad

Det er flere grunner en bruker kan være lurt å formatere en harddisk. Det kan være lurt å installere Windows, slette gamle uønskede filer, rense datamaskinen for virus eller gi harddisken til en venn. Formatering av stasjonen på en datamaskin slettes ikke data på harddisken. Data på harddisken har i hovedsak pekere som refererer til data, og hvor de er lagret. Formatet fjerner dem pekere slik at dataene ikke lenger er tilgjengelig, men dataene forblir. Det er flere biter av programvare som kan finne disse dataene og hente den.
en
Sett produsentens CDen inn i datamaskinens
2.
Start maskinen på nytt. Datamaskiner er satt i BIOS for å starte fra CD /DVD først. Hvis det ikke oppstartbar CD er anerkjent så vil maskinen starte ut av den primære harddisken. I dette tilfellet produsentens oppstartbar CD vil starte installasjonsprosessen. Hvis datamaskinen starter av stasjonen første starter datamaskinen på nytt og trykk på F10-tasten ved oppstart opp skjermbildet for å gå inn i BIOS.
tre.
Trykk på "Enter"-tasten på "Velkommen til installasjonsprogrammet" side.
fire.
Godta lisensavtalen hvis du er enig til vilkårene.
fem.
forbigå reparasjonen alternativet. Mest sannsynlig Windows vil oppdage en tidligere installert på datamaskinen. Windows setup vil be brukeren om å trykke på "R" for reparasjon. Trykk på ESC-tasten for å omgå reparasjonsprosessen.
6.
Trykk på "D"-tasten for å slette partisjonen.
7.
Press "Enter" tasten for å partisjonere disken.
8.
Format stasjonen. Det er to formateringsalternativer, VFAT og NTFS. NTFS er foreslått fordi det er sikrere. Når Windows oppsettet er ferdig med å formatere stasjonen vil starte datamaskinen og begynner å installere Windows. Hvis du ikke ønsker å installere Windows på nytt, bare slå av maskinen ved første boot opp skjermen.

Tips og advarsler


  • Hvis du vil fjerne data fra harddisken permanent må du bruke et verktøy som for eksempel WipeDrive. Den eneste måten å permanent fjerne dataene på en stasjon er å fylle den sektoren med data med andre data.
    
    Copyright © 2011