Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan du installerer Kubuntu 7.10 dual boot med windows xp

Postet av : Magnus Ekblad

Dobbelt-starter datamaskinen kan du kjøre to forskjellige operativsystemer på samme datamaskin. Dobbelt starter gir deg fleksibiliteten av to datamaskiner uten nødvendigheten av å kjøpe en annen datamaskin og alt tilbehør som den trenger. Med en dual-boot oppsettet, får du alle fordelene ved begge operativsystemer installert på datamaskinen, og du kan også dele filer mellom de to operativsystemene. Installasjonsprosessen er enkel, men Windows XP installasjonsprogrammet tvinger deg til å gjenopprette Kubuntu bootloader etter at begge operativsystemer har blitt installert.

Du trenger:
Kubuntu Linux 7
. 10 installasjonen plate.
Windows XP-installasjonen plate.

Installere Kubuntu


en.
Sett Kubuntu installasjonsplaten i CD-stasjonen, og starte datamaskinen fra CD.
to.
Følg Kubuntu installasjon prosedyrene til du kommer til skjermen der du velger en harddisk for ditt Kubuntu system. Velg harddisken der du vil installere Kubuntu.
Tre.
Lag to partisjoner på harddisken ved hjelp av partisjonen editor for å krympe størrelsen på primære partisjonen. Høyreklikk på partisjonen, velg "Resize /Move", og krympe partisjonen ved å dra glidebryteren. Krympe den primære partisjonen med minst 10 gigabyte å være nok plass for Windows XP, og klikk deretter "OK" for å lagre endringene.
Fire.
Velg krympet partisjonen som mål for Kubuntu installasjon. Du vil bruke den tomme partisjonen du opprettet i trinn 3 for Windows XP-installasjonen. Fortsett med Kubuntu installasjonsprosessen.
Fem.
Fjern Kubuntu installasjonsplaten når installasjonen er fullført, og sett inn Windows XP-installasjonen plate.

Installere Windows XP


en.
Start datamaskinen, og starte opp Windows XP fra CD.
to.
Følg Windows-installasjonen prosedyrene til du kommer til skjermen der du velger en plassering for å installere Windows.
tre.
Velg posisjonen merket "upartisjonert område. " Dette er den tomme plassen du opprettet i trinn 3 i forrige avsnitt. Windows vil automatisk format denne plassen.
Fire.
Ignorer advarselen om at Windows har «oppdaget en aktiv partisjon," og la installasjonsprogrammet å markere Linux partisjonen som inaktive. Windows vil overskrive boot sektoren under installasjonen, og du vil fikse det etter at Windows er ferdig installert.
Fem.
Fjern Windows XP-installasjonen plate når installasjonen er fullført, og sett inn Kubuntu installasjonsplaten i CD-stasjonen.

Gjenopprette Bootloader


en.
Boot Kubuntu fra CD-stasjonen, og kjøre Kubuntu live fra CD. Du vil ikke kunne få tilgang til Kubuntu installasjon på datamaskinen din før du gjenoppretter bootloader.
To.
Åpne en terminal i Kubuntu ved å velge "Programmer" fra menyen, deretter velge "Tilbehør" og til slutt velge "Terminal" fra undermenyene.
tre.
Type "sudo grub" inn i terminalen. Trykk Enter, og vent på ledeteksten for å gå tilbake.
Fire.
Skriv "root (hd0, 0)" inn i terminalen. Trykk Enter, og vent på ledeteksten for å gå tilbake.
Fem.
Skriv "setup (hd0)" inn i terminalen. Trykk Enter, og vent på ledeteksten for å gå tilbake. Lukk terminalen. .
6
Fjern Kubuntu platen fra CD-stasjonen, og start maskinen på nytt, Kubuntu lastes automatisk, men Windows XP vil ikke bli oppført på boot-menyen. Åpne en ny terminal session når Kubuntu fullført lasting å legge til Windows XP i boot menyen.

Legge til Windows XP til Boot Menu


en.
Skriv "sudo gedit /boot /grub /menu. lst "inn i terminalen. Trykk Enter for å åpne bootloader-filen.
To.
Bla ned til bunnen av filen. Type "title Windows XP" og trykk Enter.
tre.
Type "(hd0, 1)" og trykk Enter.
fire.
Type "makeactive" og trykk Enter.

fem.
Type "chainloader +1" og trykk Enter.
6.
Lagre filen, og start datamaskinen på nytt. Når GRUB-menyen vises, trykker du Esc for å få opp boot menyen. Velg operativsystemet du vil bruke, og trykk Enter for å starte det operativsystemet

Tips og advarsler


 • Linux kommandoer er store og små bokstaver;. Type alle kommandoer nøyaktig slik de vises for å unngå feilmeldinger.
 • Installere et operativsystem på en harddisk ødelegger enhver informasjon som allerede på den harddisken. Alltid sikkerhetskopiere viktige filer på harddisken din før du prøver å installere et operativsystem.
  Previous:nothing
  Next:32 bit vs 64 bit windows vista
  Anbefalte artikler
  
  Copyright © 2011