Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan å skape et hjem partisjon etter en installasjon av Ubuntu

Postet av : Jonathan Nyberg

Ubuntu er et operativsystem som krever svært lite plass på harddisken, slik at du plass til masse andre plass for dokumenter, musikk og bilder i Hjem-mappen. Det kan være frustrerende å miste noen av disse filene, og hvis du trenger å installere operativsystemet på nytt, eller du ønsker å bytte fra Ubuntu til noe annet, hjelper det å ha Hjem-mappen på en separat partisjon. Det er ikke vanskelig å sette opp selv etter at du har installert Ubuntu
en.
ned og brenne en LiveCD. Du trenger LiveCD å kjøre Ubuntu uten å kjøre den partisjonen du ønsker å endre størrelse. Det har også GParted, som er den partisjoneringsverktøy.
To.
Plasser LiveCD i stasjonen, og slå av datamaskinen. Slå datamaskinen på igjen og la den starte opp fra CD. Hvis du starter fra harddisken, og brukernavnet ditt kommer opp, må du kanskje gå inn i BIOS og endre innstillingene før du prøver igjen.
Tre.
Kjør GParted. Du finner det under System-menyen i administrasjonen undermenyen.
fire.
Endre størrelse på en partisjon for å gjøre plass til den nye partisjonen. Høyreklikk på partisjonen du ønsker å endre størrelsen på og velg "Resize /Move" alternativ fra listen. Bruk musen til å klikke på høyre side av partisjonen og dra den til venstre, slik at noe ledig plass på harddisken. Klikk på Partisjoner-knappen øverst i vinduet og velg "New". Velg filsystemet du vil, som skal samsvare med din andre partisjoner, og klikk "Apply" to ganger, og skriv ned plasseringen av den nye partisjonen. Det bør være noe sånt som /hda3 eller /sda3. Klikk "Lukk" og "Avslutt".
Fem.
Endre hvor Ubuntu ser for "Home"-mappen. Starte en terminal fra Programmer-menyen og tilbehør undermenyen. Kjør denne kommandoen:
gksu gedit /etc /fstab
Gå tilbake til terminalen og kjøre denne kommandoen for å finne UUID på den nye partisjonen:

sudo vol_id-u /dev/sda3
men erstatt "sda3" med navnet på den nye partisjonen. Få UUID og legge en linje i fstab-filen som sier noe sånt som dette:
UUID=/media /home ext3 nodev, nosuid 0 2
# (identifikator) (sted) (format ) (noen innstillinger)
men fyll i det tomme rommet med UUID.
6.
Monter den nye partisjonen og kopiere filene over. Bruk følgende kommando for å montere partisjonen:
sudo mount-a
Kjør denne kommandoen til å kopiere filene:
sudo rsync-axS--ekskludere ='/*/. gvfs '/home /. /Media /home /.
7.
Bytte fra gamle katalogen til den nye. Endre navn på gamle hjem med denne kommandoen:
sudo mv /home /old_home
skrive en ny katalog med denne kommandoen:
sudo mkdir /hjem
Rediger fstab filen slik at "/media /home" retning sier "/home. "
Start maskinen på nytt.

Tips og advarsler


  • Sikkerhetskopier alt i Hjem-mappen på en ekstern harddisk. Du trenger ikke ønsker å miste noe mens du gjør den nye partisjonen, eller mens du gjør justeringer i fstab filen.
    Anbefalte artikler
    
    Copyright © 2011