Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

mest vanlige maskinvareproblemer

Postet av : Annika Hultén

Datamaskiner er maskiner som består av mange sammenhengende stykker av maskinvare som fungerer sammen for å utføre de oppgaver som brukerne krever. . Hvis noen del av en datamaskins hardware feil, kan det føre til en rekke problemer som forstyrrer normal databruk. Hardware feil noen ganger har enkle løsninger, mens fysisk skadet hardware må kanskje skiftes.

Overoppheting

Overoppheting er et vanlig problem for mange PC hardware-komponenter. Når maskinvare kjører, trekker den strøm fra strømforsyningen og genererer varme. Jo mer brukeren kravene til enheten, jo mer strøm den trekker, og mer varme den skaper. Hvis en enhet blir for varmt, griper den med utstyrets funksjon.For eksempel, hvis central processing unit blir for varm, kan maskinen tregere. Hvis varmen blir høy nok, kan enhetene ikke fungerer eller påført varig skade. Mange datamaskiner er utformet for å stenge ned automatisk ved en viss temperatur for å hindre at CPU fra lidelse varig skade. Rengjøring støv ut av saken, installere sak fans og bruke datamaskinen i et kjøligere rom kan bidra til å redusere overoppheting problemer.

Lite Power

Siden alle enhetene i en datamaskin trekke strøm fra strømforsyningen, strømforsyningen må være i stand til å sette ut nok kraft til å tilfredsstille kravene i datamaskinens maskinvare. Datamaskiner med kraftige prosessorer og grafikkort vanligvis krever mer strøm enn eldre datamaskiner med mindre kraftig maskinvare.Connecting mange harddisker og andre eksterne enheter til en datamaskin også hever strømkrav. Hvis strømforsyningen ikke kan levere nok strøm, kan enhetene ikke fungerer ordentlig. En pålagt tunge strømforsyning kan føre til et system til å krasje, og kan føre til at strømforsyningen til å brenne ut eller "die. " Hvis dette skjer, vil maskinen slår seg ikke på i det hele tatt, og ingen enheter skal viser noen tegn til å motta strøm. Dead strømforsyninger må byttes før maskinen slår seg på igjen.

Enhetsdrivere

Device drivere er programvare-komponenter som går sammen med enkelte maskinvareenheter. Maskinvare som krever enhetsdrivere vil ikke fungere uten å installere den riktige driveren. Installere driver programvare laget for forskjellige operativsystemer eller annen hardware-enheter kan føre til inkompatibilitet som kan føre til systemet fryser, krasjer og blå skjerm feil. Oppdatere enhetsdrivere kan løse maskinvareproblemer forårsaket av dårlige drivere.


Copyright © 2011