Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan å utføre en linux installer for gammel maskinvare

Postet av : Annika Hultén

Linux er et open-source operativsystem som kommer i mange forskjellige pakker kjent som fordelinger eller smaker. Noen distribusjoner er laget for å kjøre på cutting edge programvare, andre er utformet for å forbedre ytelsen til utdaterte eller gammel hardware. Installere Linux på gammel hardware er en enkel prosess, men grensene for den gamle maskinvaren må tas i betraktning før en installasjon kan begynne

Du trenger:. .
Linux Installation CD
Internett-tilkobling.


en.
Besøk et nettsted som Distrowatch eller Linux Online, og velge en distribusjon som oppfyller systemkravene til ditt nåværende system. Husk å vurdere datamaskinens harddisk kapasitet, prosessorhastighet og tilgjengelig minne når plukke et operativsystem. Hvis datamaskinen din bare har en CD-stasjon, sørg for å laste ned eller kjøpe en versjon som kjører på en CD.
To.
Opprett eller kjøpe en Linux Boot CD. Hvis du velger å laste ned en Linux-distribusjon, lage en oppstartbar Linux installasjons-CD fra ". Iso" filen du lastet ned med et program som Nero, ImgBurn eller Roxio.
Tre.
Tilbake alle data på den gamle maskinen. Linux vil eliminere alle gamle data på harddisken når den utfører sin installasjon, så sørg for å lagre alle filer du vil beholde til en ekstern harddisk eller en CD-eller DVD.
Fire.

Sett inn installasjons-CDen inn i CD-stasjonen og start datamaskinen. Når du blir bedt om å starte opp fra CD, trykk "Enter" for å starte installasjonsprosessen.
Fem.
Velg "Install Linux" eller "Installer Distribution" hvis du blir presentert med en Listen over alternativer. Noen distribusjoner vil kjøre Linux rett ut av CD, slik at du kan teste operativsystemet uten å installere det.
6.
Følg installasjonsprosedyren instruksjonene for å sette opp systemet. Linux gir deg full kontroll over installasjonen, slik at du kan installere bare det du trenger for datamaskinen din. Installer systemfiler og hva programmer du vil bruke på den gamle maskinvaren.
7.
Logg deg på nye Linux-systemet når prosedyren er fullført.

Tips og advarsler


  • Velg en "lett" distribusjon spesielt designet for å kjøre godt på gammel hardware for å få mest mulig ut av datamaskinen din.
    
    Copyright © 2011