Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hva er forskjellen mellom programvare og maskinvare?

Postet av : Charlotte Wannberg

Computer sjargong kan være vanskelig å følge, men to vilkår som kommer opp relativt ofte i datamaskin-relaterte diskusjoner er "software" og "hardware". Disse vilkårene referanse de to mest grunnleggende aspekter av datasystemer. Både programvare og maskinvare kreves for å bruke en datamaskin, og de er i stor grad avhengig av hverandre

Definisjoner

Computer hardware refererer til den fysiske komponenter i et datasystem. Dette omfatter konkrete datamaskin deler, som hovedkort, prosessor (CPU), tastaturer og mus, lyd-og skjermkort, harddisker, og diskstasjoner. Omvendt, refererer programvare til den koden som til slutt gir instruksjoner for maskinvarekomponenter å følge. Eksempler på programvare inkluderer operativsystemer, tekstbehandlere og mediespillere.

Formål

Hardware er generelt multi-purpose i den forstand at en rekke ulike oppgaver kan utføres på samme stykke maskinvare. For eksempel kan en PC-skjerm viser ikke bare bilder, men også videoer, tekst og widgeter. Motsatt, er de fleste programvare designet for å utføre kun en oppgave, eller noen lignende oppgaver. Dermed spiller en medieavspiller som Windows Media Player kun media og kan ikke brukes til å redigere dokumenter eller surfe på internett. Et mulig unntak fra denne regelen er et operativsystem, som er et stykke programvare som gir et brukergrensesnitt for tilgang til filer og annen programvare installert på en datamaskin.

Utvikling

Både maskinvare og programvare er stadig i utvikling . Utvikling av maskinvare er generelt fokusert på å bruke den nyeste teknologien til å lage raskere og ofte mer kompakte PC-komponenter. Programvareutviklere hele tiden å holde tritt med maskinvare fremskritt ved å tilby mer omfattende, penere og jevnere kjører programvare. Som et resultat, er sluttbrukere vanligvis kreves for å jevne oppdatere sine hardware komponenter for å kjøre den nyeste programvaren.

Systemkrav

All programvare har et sett med systemkrav som er nødvendige for å fungere skikkelig. Disse systemkravene inkluderer vanligvis et minimum prosessor hastighet og type, hard disk krav, random access memory (RAM) krav, og de støttede operativsystemer. Noen ganger er det ytterligere krav, avhengig av type programvare. Når du kjøper programvare, er systemkravene vanligvis trykt på baksiden av emballasjen, eller et sted på nettsiden der det er lastet ned.

Bit Rate

En fersk problem med programvare og maskinvare er overgangen fra 32 -bits operativsystemer til 64-bits operativsystemer. Forskjellen mellom de to er i hovedsak at 64-bits systemer kan behandle større biter av data og kan få tilgang til mer RAM enn 32-bits systemer. Men, for å kjøre 64-bits programvare, en 64-bits CPU og kompatible hovedkort er nødvendig. Siden ikke alle datamaskiner har nødvendig maskinvare for å kjøre 64-bits programvare, er det vanlig for programvare til å bli utgitt i både 32-bit og 64-biters versjoner.


Copyright © 2011