Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

maskinvare diagnostiske problemer

Postet av : Valon Istrefi

Diagnostisering maskinvare problemer kan være en enkel sak å merke seg at en bruker har sølt en mugge kaffe på sin bærbare datamaskin. Oftere, men, diagnostisering maskinvare problemer krever en tidkrevende og grundig undersøkelse av alle mulige årsaker til et problem å begrense feltet og identifisere den egentlige årsaken

trenger Du:
flyttbar disk media (flash-stasjon /ekstern harddisk) eller optiske medier (CD-R/DVD-R) med skriving evner.

Conflicts

Tilsynelatende urelaterte hardware-enheter kan komme i konflikt og komplisere den diagnostiske prosessen. For eksempel kan en bruker oppleve problemer med en mus slik at på-skjermen pekeren er nervøs som den beveger seg over skjermen i stedet går jevnt. Mens det er rimelig å anta at musen problemene skyldes en feil mus, i dette eksempelet kan det være at skjermkortet eller skjermkort installert i datamaskinen viser pekeren feil. Det er, kan selve musen jobbe, men skjermkortet kan føre til at utseendet at musen fungerer ikke. Å identifisere selve kilden til et problem krever utelukker mange potensielle hardware konflikter.

Drivere

All hardware krever at spesialisert programvare, drivere, være installert på datamaskinen som maskinvaren kobles. Uten riktig driver, kan maskinvareenheter ikke kommunisere med en datamaskin operativsystem. Hvis et tastatur ikke fungerer som forventet med en bestemt datamaskin, kan det være at maskinvaren i seg selv er i stand, men at datamaskinen ikke har riktig driver installert. Fastsettelse av hvorvidt spesifikke maskinvaren er defekt avhenger delvis av første bekrefter at maskinen har maskinvaren drivere installert.

Programmer

I tillegg til driverprogramvare, vanlige programmer slik database, regneark og tekstbehandling programvare kan skape konflikter som kan synes først å være hardware problemer. For eksempel kan en skanner enhet koblet til en datamaskin fungerer riktig og ikke klarer bare etter installasjon av en ny desktop publishing-programmet. Imidlertid vil det åpenbare faktum i skanneren svikt i slike tilfeller være misvisende ved at du kobler skanneren til en annen datamaskin som ikke har motstridende programvare installert ville vise at skanneren skal være i perfekt stand.

Standardisering

Samspillet mellom maskinvare med annen maskinvare, operativsystem, programvare og, i forlengelsen av, programvare som kjører på ethvert nettverk som datamaskinen er koblet til, skaper relasjoner som komplisere feilsøking prosessen. Organisasjoner med mange datamaskiner minimere denne kompleksiteten ved å sette standarder slik at alle organisasjonens datamaskiner har samme maskinvare og programvare. Dette gjør at kunnskap fra diagnostisere problemer på én datamaskin til å være nyttig og relevant på andre, identiske datamaskiner.

Gjenopprette

Når alle forsøk på å diagnostisere problemer med datamaskinen mislykkes, kan det eneste alternativet være å gjenopprette datamaskinen til en tidligere, fungerende stat, ved hjelp av verktøy som gjenopprettingspunkt i enkelte Windows-operativsystemer. Denne tilnærmingen vil løse problemet for hånden ved sidestepping behovet for å diagnostisere et hardware problem helt.

Previous:maskinvare diagnostikk verktøy
Next:nothing

Copyright © 2011