Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

maskinvare diagnostikk verktøy

Postet av : P-O Lennartsson

Datamaskiner er maskiner, og maskiner er utsatt for sammenbrudd og problemer. En datamaskin kan ha problemer i en av sine to viktigste komponentene-maskinvare eller programvare. Mens software problemer er generelt løses gjennom den innebygde reparasjon funksjon av programvare, maskinvare problemer krever riktig diagnose og evaluering før de kan løses. Denne oppgaven faller til maskinvare diagnostiske verktøy-et sett av systemer som tillater rask analyse hardware problemer

Hardware diagnostiske verktøy

Computer hardware diagnostiske verktøy kan være enten programvare som er skrevet spesielt for å oppdage problemer med datamaskinens maskinvare eller eksterne maskiner som hjelper å finne hva som er galt med systemet. Programvare kan også være av to typer-internt og eksternt. Når internt, dataprogramvare diagnostiske programmer som er plassert på datamaskinen med annen programvare for å finne og løse maskinvareproblemer. Eksterne verktøy, derimot, brukes utenfor datamaskinen for å søke etter maskinvareproblemer uten operativsystem innflytelse.

Funksjon

Det er to hovedmetoder for maskinvare diagnostiske verktøy-black box og hvit boks. Black box metoder bruke kjente input og output data å analysere problemer med maskinvaren, uten egentlig å vite hvordan det fungerer. Hvite boksen teknikker på den annen side test spørsmål direkte ved å forstå den indre funksjonene i maskinvaren. Det er også kontinuerlig overvåking diagnostiske systemene som overvåker operasjoner som de skjer til å skanne etter problemer.

Typer

Computer hardware diagnostiske verktøy kan være single-purpose, multipurpose eller modulære. Single-formål hardware diagnostiske verktøy er designet for å se etter problemer i en bestemt modul eller maskinvare. Multipurpose verktøy på den annen side ville være programmer som samtidig opprettet for ett hovedkomponenten, også gi feilsøking alternativer for andre hardware komponenter, men med lavere nøyaktighet. er Modular diagnostiske verktøy på den andre siden som et kit som inneholder mange single purpose verktøy som raskt kan brukes til å sjekke for problemer over hele linja.

Self-diagnostiske verktøy

Enkelte maskinvare komponenter kommer med innebygd selvdiagnostiserende funksjoner som gir enkel vurdering av problemet. For eksempel, de fleste nettverk rutere kommer med en ledetekst funksjon der hardware eksperter kan avgjøre hva som er galt med ruteren og løse problemet gjennom et forhåndsdefinert sett med kommandoer. Tilsvarende mange hardware-enheter har også logge funksjoner som automatisk logger alle feil hendelser og automatisk rette opp eventuelle forskyvninger.

Bruk

Computer hardware diagnoseverktøy finne program i en rekke miljøer, helt fra produksjon testing for kvalitetskontroller å end-klient diagnostisk testing for enkel løsning av live jobbe problemer. Disse verktøyene kan brukes direkte av en tekniker på datamaskinen systemet i spørsmål eller eksternt ved tjenesten team gjennom en Internett-eller nettverkstilkobling.


Copyright © 2011